Veenweide

Veenweide – Nederland op zijn natst

De Boerderij is gelegen in het Wormer en Jisperveld, dit waterrijke veld is een belangrijk natuurgebied in Noord-Holland, slechts 20km verwijderd van Amsterdam. Met haar 2500 hectare is ze een broedplaats voor talloze weidevogels als de kievit de grutto en de tureluur. Het grootste gedeelte van het gebied is in eigendom bij stichting Natuurmonumenten. Deze natuurorganisatie werkt samen met de boeren om de weidevogelstand op peil te houden. Boerderij Watervliet beheert ongeveer 20 hectare Natuurmonumentenland.

Natuurbeheer

Als Boer in dit gebied moet je rekening houden met de Natuurwaarde. Ook op boerderij watervliet vindt er intensief natuurbeheer plaats, dit houdt o.a. in dat de vogelnesten in het voorjaar worden beschermd tegen beschadiging, er pas laat gemaaid wordt zodat je jonge vogels kans hebben om groot te worden. Maar ook de manier van bemesten en het beheren van de slootkanten gebeurd met het oog op de ontwikkeling van de natuur.

Recreatie/ Zaanseschans

Wanneer u te gast bent op het wormerse waterland kunt u de rijke waarde van het gebied het mooist over water ontdekken, u kunt bij ons gebruik maken van de kajak, maar ook in de omstreek zijn er mogelijkheden om boten te huren.

Er is een fraai bezoekerscentrum gevestigd op de Poelboerderij . Hier worden ook diverse activiteiten georganiseerd, waarbij het observeren van vogels dmv een rondvaart met een vlet wel de meest frequente is. Het is ook mogelijk om met de busboot (Jisp) een rondvaart te maken.

Wanneer u geĆÆnteresseerd bent in de industriĆ«le geschiedenis van de zaanstreek kunt u terecht bij de Zaanseschans, op 3 km afstand van onze boerderij. Het gratis toegankelijke openlucht museum trekt toeristen van over de gehele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.