Zorgboerderij

Zorgboerderij Watervliet voor Wormer en de Zaanstreek

IMG_20150915_115623788Al sinds 2006 stellen we ons erf open als zorgboerderij. Binnen het werk op de boerderij is ruimte voor acht medewerkers die een zorgindicatie hebben voor ondersteunende of activerende begeleiding. De  dagbesteding sluit goed aan bij de doelgroep jong dementerenden. We werken samen met een gemotiveerd team van vrijwilligers zodat er veel persoonlijke aandacht is tijdens het werk.

Er is op ‘Boerderij Watervliet’ gelegenheid om deel te nemen aan activiteiten als het verzorgen van de koeien, schapen, geiten, konijnen pony’s en kippen. Er is een grote moestuin waarin we groenten en bloemen telen, maar ook het timmeren van een landhek kan tot de werkzaamheden behoren. De activiteiten zijn seizoensgebonden en daardoor zeer afwisselend. IMG_20150820_105228We beginnen iedere dag met een gezellig bakkie koffie en hebben tussen de middag samen een boerenluch.

De zorgdagen van de boerderij zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De gasten worden opgehaald en weer thuis gebracht.

kwaliteit zorgboerderijKwaliteit
De gasten die onze boerderij bezoeken zijn ere gasten! We doen er alles aan om ze een mooie dag te geven, meestal heel eenvoudig door met aandacht het werk te doen dat er moet gebeuren.  Om onze eigen kwaliteiten hierin te kennen en te verbeteren hebben we het kwaliteitssysteem Landbouw&zorg ingevoerd op ons bedrijf.

Vrienden van Watervliet
We voelen ons rijk met alle betrokken vrienden en donateurs! Dit werk op de zorgboerderij midden in de natuur kunnen we ook niet alleen doen.
Wilt u ons ondersteunen bij ons werk bekijk dan de link ‘vrienden van Watervliet’

landzijde zorgboerderijen

Als zorgboerderij zijn we aangesloten bij Stichting landzijde, waarin boeren uit Noordholland samenwerken om de beste zorg te verlenen aan onze deelnemers. Wanneer u geintereseerd bent in dagbesteding op ons bedrijf kunt contact opnemen met Landzijde voor een afspraak.

2 gedachten over “Zorgboerderij

 1. Hallo,

  Wij zijn vanuit onze organisatie op zoek naar een prikkelvrije woning. Dhr is getraumatiseerd door dingen die in het verleden zijn gebeurd en wilt een nieuwe frisse start maken. Hij wilt uit de regio en jullie zorgboerderij sprak ons aan. Wat zijn de mogelijkheden?

  Met vriendelijke groet,
  Fulya Topal
  Casemanager MJD Emergis
  0611736582

  1. Geachte Fulya,
   bedankt voor jullie interesse. We bieden op onze boerderij alleen dagbesteding, geen woning of 24 uurs opvang helaas.

   Vriendelijke groet,
   Benno de Hertog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.