Geplaatst op Geef een reactie

Dansend de stal in?

In het voorjaar krijg ik vaak de vraag, wanneer gaan de koeien naar buiten? Het is zo n leuk en koddig gezicht om de koeien te zien dansen in de wei.
Als ze in het najaar de stal weer inkomen is het heel wat minder spektakel. Afgelopen week was het dan zover, na alle regen is het land zo zacht geworden dat de dieren bij elke stap tot de enkels in de blubber staan, het kon niet langer, ze moesten naar binnen.!
Elke medewerker van de zorgboerderij was opgetrommeld om te komen helpen en de koeien aan te moedigen de stal te kiezen om te overwinteren.. Het was alsof ze wisten dat er nog een paar mooie dagen aan zaten te komen.. ze weigerden de stal in te komen. Tja en wat doe je dan met die eigenwijze dieren die stuk voor stuk sterker zijn dan jij en ik bijelkaar.. Ik heb ze hun zin gegeven. Oke oke nog één nachtje in de blubber! Daarna zullen jullie wel zin hebben in de warme stal speciaal voor jullie opgestrooid. En zo geschiede.. Ik geniet er wel weer van, die grote koeienlijven weer dichtbij te hebben in de stal, knus en warm. Voor alles een tijd, voor je t weet dansen ze weer naar buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.